Кората пандишпан ја кршиме на парчиња и ја попрскуваме со сокот од лимон.
Порокалот и мандарината ги лупиме и ги пасираме како пире.
Пудингот со шеќерот во прав и млекото ги вариме на стандарден начин, според упатството на ќесичката и додаваме 100 гр путер.
Кај пандишпанот го додаваме овошното пире, оревите и промешуваме.
Го додаваме пудингот и оставаме смесата да се олади.
Тортата може да ја обликувате како сакате. Јас -конусен стаклен сад обложив со најлонска фолија ја ставив смесата. Дното го затворив со бисквити.
Тортата оставете ја во фрижидер неколку часови и послужете...

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови