Подготовка:

1. На дното од садот ставете тенок слој сос од калинка.
2. Во друг сад помешајте го исецканиот свеж зеленчук. Јас ставив мешавина од разнобојни пиперки црвени, жолти, зелени ( бамбарки ) и обична голема зелена пиперка. Исецкав голем црвен патлиџан и црвен кромид на јадри парчиња.
3. Ги попрскав со свежо цеден лимон, па благо ги промешав. Ги префрлив во чинијата кај сосот од калинка, Не ги мешам, ги сервирам така, Пред самото конзумирање, се промешува.
4. Сосот од калинка е малку тежок и се лизга од зеленчукот. Се промешува дирекно пред јадење.
Нека ви е слатко со овие здраави и свежи јадења,

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови