Испечати

Гибаница- Армоника

Гибаница- Армоника

Состојки

  • 300 гр сирење
  • маргарин за премачкување
  • Прелив
  • 500 гр готови кори
  • 5 јајца
  • 250 мл јогурт
  • 250 мл млеко
  • 1 филџанче масло
  • 1 пециво

Подготовка

1. Се земаат 2,3 кори се ставаат во плехот кој е подмачкан со маргарин.Тие ќе се дното основата на гибаницата. Потоа плисираат корите во плехот.
2. Во длабок сад се матат јајцата се додава јогуртот, млекото, маслото и пецивото. Ова е прелив.
3. Се дроби сирењето врз корите мегу нив и се прелива со преливот.Се остава да одмори 10мин се да се впие. Одозгора се става сусам. Се пече на 200С-20мин.