Испечати

Кремасти палачинки

Кремасти палачинки

Состојки

  • 5-6 палачинки
  • Фил
  • 1 лажица шеќер
  • 10 гр путер
  • 5-6 лешник карамели
  • 100 мл млеко
  • 1 полна лажица путер од кикирики
  • 100 гр крем сирење - филаделфија
  • Шекер за формирање украси

Подготовка

Во касерола го ставаме шеќерот и путер, на тивко да се карамелизира. Внимаваме да не изгори. Го тргаме на страна и внимателно го ставаме млекото, бидејќи може да прска. Ги ставаме и карамелите. Оставаме повторно на оган се да се изедначи. Тргаме од оган и го додаваме путерот од кикирики. Промешуваме и оставаме да се излади. Го додаваме крем сирењето и промешуваме. Ги филуваме палачинките. Сервираме на чинија. Поставуваме декорација од растопен, карамелизиран шеќер.