Уште едно од брзите јадења во мојата кујна. Традиционално се припрема посно, но нам вака ни е повеќе по вкус.

Рерната вклучете ја на 200 степени.
Месото исечете го на мали долги парчиња, кромидот ситно исечкајте го, компирите излупете ги и исечкајте ги на тенки полукругови, а доматот излупете го и исечкајте го на коцкички.
Тавата во која ќе печете ставете ја на рингла да се загрее. На малку масло пропржете го кромидот. Потоа додадете го месото и пржете го кратко да фати боја. Додадете ги исечканите компири, промешајте и кратко пропржете. Потоа следува оризот и на крај доматот. Додадете ги зачините, налијте ја топлата вода и се измешајте.
Печете додека целата тава да добие убава боја, околу 40 минути.

Пријатен апетит!

Место домат може да употребите околу 200 мл сок од домати.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани