1. Се прават стандардно палачинките и се оставаат да оладат.
2. Кога ке оладат се почнува со филувањето. Сето тоа е по ваш избор што си сакате. Може да се стават кисели краставички, варени јајца, варен морков....
3. Првата палачинка се премачкува со фил(изварка и кисела павлака) па еден ред тенко сечена салама.Втората палачинка се премачкува со фил и се става тенко сечен кашкавал.Третата палачинка пак со фил, салама, па палачинка, фил кашкавал... се додека да се завршат сите палачинки. Последната палачинка се премачкува само со кисела павлака и рендан кашкавал.Се сечe тортата на 16 дела и на секој дел се става маслинка.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани