1. Водата, шеќерот и маргаринот се ставаат во сад на огин да се растопат (НЕ ДА ВРИЈАТ ! )
2. Бисквитите заедно со кокосот се додаваат во растопената течност и се меша убаво да се соедини
3. Оваа смеса се расплескува на најлонска стреч фолија во една тацна и се остава да се излади добро
4. Изладената бајадера се полева со растопената чоколада со маслото за јадење
5. Врз чоколадото се посипува со сусамот и кикиритките кои претходно се малку запечени ( за поспецифичен вкус на бајадерата)....но може и да се декорира со бело чоколадо врз кафеното, но вака е поинтересен вкусот на бајадерата
.......Од оваа бајадера се добиваат околу 40-50 парчиња-бајадерки, во зависност од дебелината на која ќе ги сечеме лентичките.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани