Од состојките за тесто замесете тесто.
Оставете го да стаса за 40 минути, а потоа развлечете кора со дебелина 1-1,5 см. Премачкајте ја со претходно сомелени чварки на машина за мелење месо.
Одозгора посипете со варен и изрендан компир.

Преклопете го тестото од двете страни до средината, здиплете го како бовча и ставете го повторно да отстои за 40 минути. По 40 минути повторно расукајте ја кората и соберете ја на ист начин. Ставете ја да отстои 30 минути и повторно расукајте ја кората со дебелина од 1,5 см. Со помиш на чаша вадете погачки од тестото и редете ги во плех, премачкајте ги со изматено јајце посолете со сусам или несто друго по ваша желба. Печете ги во претходно загреена рерна на 180 степени.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови