Пилешкото месо го миеме и бришеме со крпа.
Потоа секое парче го посолуваме и побиберувме, премачкуваме со кечапот.
Во тава со масло го пржиме кромидот грубо исечен до светло кафеава боја. Кога е испржен го вадиме  и можеме да го тргнеме на страна, повеќе нема да ни треба.
Во тавата го ставаме пилешкото месо и го пржиме од двете страни до светлокафеава боја.
Откога е готово месото го вадиме.
Во маслото ја додаваме супата и кремот за готвење мешаме и го додаваме брашното кое претходно сме го испржиле во сува тава до светло кафеава боја.
Го додаваме лукчето згмечено и промешуваме. По потреба додаваме сол и бибер.
Во тава за печење го редиме месото и го сипуваме сосот. Печеме во релна на 200 степено. Додека батаците се испечат.

За супа користев 250 топла вода во која растворив 1 пилешка коцка за супа.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови