Путерот, шеќерот и ванилата изматете ги во кремаста смеса. Додавајте ги јајцата едно по едно и постојано матете ги да се соединат во смесата. Додајте го млекото и со најмала брзина на кратко изматете го.
Брашното, пецивото, содата и чоколадните капки измешајте ги и додајте ги во смесата и мешајте со шпатула или лажица. Додајте ги и јагодите и повторно измешајте.
Во калапот за мафини ставете хартиени корпички и наполнете ги со смесата до горе. Ставете ги да се печат во загреана рерна на 170 -180 степени околу 30 мин, а потоа исклучете ја рерната и оставете ги уште 5-6 минути.
Извадете ги, оставете ги целосно да изладат и послужете ги.
Од оваа смеса ми испаднаа 15 мафини.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани