Многу декоративни и вкусни мафини

Прво се става во вангличка путерот со шеќерот во прав и се мати.
Потоа се додаваат медот, жолчките, се мати, па се додава млекото, пецивото, брашното и брусницата. На крај се додава снег од 2 белки. Убаво се промешува и се полнат хартиените корпи по 2/3.
Се печат околу 20 минутии на 180 степени.

За тоа време се спрема кремот.
На тивок оган се растопува 100 гр кристал шеќер, да карамелизира.
Потоа во него се додаваат путерот и слатката павлака и се меша на тивок оган да се изедначат.
Се остава на собна температура да се излади.
Сега во друга касерола се растопуваат белото чоколадо и слатката павлака. Не смеат да провријаат.
И ова нека се излади на собна температура.
Сега 2 смеси се соединуваат во еден сад и се оставаат во фрижидер 1 час да се изладат.
Потоа се мати смесата со миксер до згуснување, се полни во шприц и се украсуваат испечените мафини.
Се декорираат со чоколадни трошки.
Уживајте во убавиот вкус.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани