Лесна убава торта, едноставна за подготовка, а уште полесна за јадење.
Подготовка
1. Жолчките се матат со шеќерот се додава двете лажици зејтин и две лажици млеко. На крај го додаваме брашното и матиме со лопатка. Кората ја сипуваме во тавче со димензии 25-35см. и печеме на 180степени 15-20минути. Вакви две кори подготвуваме.
2. Кесите со пудинг ги истураме во посебен сад и со 4 лажици шеќер мешаме со 200мл вода. Останатите 800мл вода ги зовриваме и подготвуваме пудинг.
Белките ги матиме со 15лажици шеќер и им го сипуваме врелиот пудинг (на дополнителната слика се гледа дека филот дупло го зголемува својот волумен).
Вака подготвениот фил го истураме на едната кора и врз филот ја ставаме втората кора.
Тортата ја оставаме да се излади посолуваме по желба со шеќер во прав или топена чоколада.
Добар апетит!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани