1. Квасецот со малку од топлата вода и 1 лажиче брашно се остава да нарасне
2. Брашното со сите останати состојки и стасаниот квасец се замесуваат во тесто кое се остава околу 30 минути да одмори малку и да нарасне
3. Тестото се размесува и се дели на 7 дела
4. Секој дел се рассукува во кора колку што се може потенка и на крајот со прстите се развлекува уште малку
5. Секоја кора се попрскува со малку масло и кисела вода и се става од филот, па се витка лабаво во ролатче, па во намрсено тавче се витка во круг (како полжав)
6. Се остава питата околу 40 мин да отстои на топло место покриена со стреч-фолија и крпа, да нарасне малку
7. Се пече околу 40 мин на 200 С во загреана рерна

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани