Измерете 85 гр кускус и пригответе го спрема упатството со вода. Кај мене, на оваа грамажа се вари 100 мл вода. Се додава кускусот, се покрива и се остава 4 мин да се спреми.

Измешајте го млекото со слатката павлака. Одделете мал дел за растварање на пудингот, а во остатокот додадете го шеќерот и сварете пудинг.

Во врелиот пудинг додадете го спремениот кускус и додадете ја кравјата маст. Убаво измешајте и распоредете во десертни чаши.

Одозгора ставете по 1 лажиче течен мед и во средината скршени јатки од лешници, ф`стаци, ореви, кикири... На крај, поросете со цимет.

Можи да се служи и топло и ладно, секако е уживање.

Наместо со ванила арома, можи да направите со пудинг од карамел, слатка павлака, бурбон ванила, а наместо ванила екстракт да додадете арома од портокал или ружина вода.
Препорака-веднаш направете си дупла доза.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови